Burger med aubergine bund og top samt oksekød og salat 

1 person

2 aubergineskiver

bøf af hakket oksekød

ost

salat

tomat

agurk

salsa. 

Steg aubergine skiverne på panden i lidt olie til de bliver lidt bløde. Form det hakket oksekød til en bøf, pres gerne noget af saften ud af kødet, så er bøffen nemmere at stege. 

Steg bøffen på panden giv gerne bøffen lidt salt og peber. Vend bøffen et par gange på panden. Når bøffen er næsten færdig ligges et stykke ost på bøffen. Det er jo forskelligt fra person til person hvordan man bedst kan lide sin bøf. Jeg foretrækker, at min bøf er gennemstegt, hvor min mand derimod gerne vil have sin bøf rosa. For at tjekke om min bøf har fået nok, skær jeg lidt i den - det ser selvfølgelig ikke så pænt ud at der er skåret i bøffen, men på den side vil jeg heller det, end at spise en bøf der har fået for lidt varme efter min smag.  

Brug aubergineskiverne som bund, herpå salat, tomat, agurk og salsa. Så bøffen med ost samt mere salat, tomat, agurk og salsa. Slut med at lægge den sidste aubergine skive som top af burgeren.

Tip: Brug i stedet for aubergine en squarsh. En squarsh er ikke så tyk i diameter som en aubergine, så der skal bruges flere skiver. Vi bruger ca. seks skiver i alt, tre til bunden og tre til toppen. 

Burger fra www.gratisstenalderkostopskrifter.dk