Dansk bøf med bløde løg, rodfrugter og chilimayonaise 

Til ca. 4 personer 

500 gr. oksekød

2 store løg

300 gram rødbeder

300 gram persillerod

300 gram gulerødder

300 gram selleri

mayonaise

chilipasta

olienolie til stegning

Form oksekødet i bøffer - 4 stk - drys peber på begge sider. Steg dem skiftevis på begge sider på en stegepande, indtil saften, som kommer ud af bøfferne, er klar.
Drys lidt groft salt over bøfferne.

Pil og skær løgene i ringe - steg dem ved svag varme i lidt olie og krydr dem med salt og peber. Tilsæt lidt vand og lad løgene stege videre, indtil al vandet er fordampet - dette gør løgene ekstra saftige og lækre.

Rodfrugterne skrælles og skæres i stykker. Herefter vendes de i olienolie evt. sammen med lidt salt og peber. Puttes i en bradepande med bagepapir og bages i ovnen i ca. 45 min ved 180 grader.

Bland mayonaise og chili i det målestoksforhold, som giver den for dig rigtige styrke. Brug dette som tilbehør til rodfrugterne. Velbekomme. :-)

Dansk bøf fra www.gratisstenalderkostopskrifter.dk