Klar suppe med kødboller

 

 

Ca. 2 personer

½ liter fond af kylling/okse. (evt. ½ liter vand og 1 bouillonterning)

500 gr. kødboller

4-5 store gulerødder

300 gram knoldselleri

1 stor porre

½ liter vand

salt & peber.

Skæl og skær gulerødder, knoldselleri i mindre stykker, skær også porren i mindre stykker og kom dem i gryden med fond og vand tilsæt salt og peber. Når suppen har kogt i ca. 30 min tilsættes kødbollerne, som koger med i nogle minutter. Hvorefter suppen er klar til servering.

Klar suppe med kødboller er jo en klassiker og den overholder heldigvis stenalderkost principperne, så man fra tid til anden kan nyde denne dejlige suppe.

Hvis man synes, at den klare suppe mangler lidt fylde, kan man med fordel også bruge lidt persillerod. Skær også denne i mindre stykker og tilsæt dem sammen med gulerødder, knoldselleri og porre.

Hvis man har inviteret gæster til middag, kan den klare suppe eventuelt serveres i mindre skåle til hver enkelt gæst. 

Klar suppe