Mexicansk inspireret salat med oksekød

 

 

Ca. 2-3 personer

Salat (iceberg, kinakål, babysalat eller andet)

tomat

agurk

løg

gul/grøn/rød peber

creme fraiche

500 gr. hakket oksekød

salsa.

Guacomole: 1 stor eller 2 små modne avocado, 2 spsk. Creme fraiche med top, 1 fed hvidløg, citronsaft, salt, peber.

Lav guacomolen først og stil den tildækket i køleskabet. Kødet fra avokadoen tages ud af skallen, gem stenen og put den i den færdige guacomole, så undgår man at guacomolen skifter farve til brun/halvgrå. I en skål blandes creme fraich, hvidløg, citronsaft. Mos avokadoen i skålen med creme fraich, hvidløg og citronsaft. Smag det hele til med salt og peber.

Steg oksekødet på en pande. I mens skæres salat mm. 

Skær salat, tomat, agurk, løg, peber i mindre stykker. Anret salat, tomat, agurk, løg, peber på en tallerken og kom oksekødet henover, fordel (efter smag og behov) guacomolen og salsaen på retten pynt med et par fed hvidløg i olie.

 

Mexicansk inspireret salat med oksekød