Palæo diæt  

 

Er Palæo diæt og stenalderkost det samme? Ja, det er det som udgangspunkt. Palæo betyder ”fra forhistorisk tid” og diæt kan oversættes til levevis.  

Palæo diæten er en metode eller regelsæt omkring indtagelsen af de rigtige fødevarer som kan hjælpe med til, at man enten taber sig eller holder vægten stabil.  

Diæten har som sådan ikke nogen mængdebegrænsning på de fødevarer man må spise, da maden indeholder mange sunde og næringsrige vitaminer og mineraler som kroppen har brug for.  

Palæo diætens principper ligger til grund for videnskabens opdagelse af mennesket udvikling gennem årtier. Faktisk har mennesket genetisk set ikke ændret sig mere end en procent siden stenalderen.  

Så budskabet i Palæo diæten eller stenalderkosten lyder, at vi skal spise den mad vores krop er bygget til at fordøje og optage i vores system.

Principperne i Palæo diæten er strikse og med den nyere variation af stenalderkosten, er der lempet lidt på regelsættet, så blandt andet mælkeprodukter kan bruges i mindre mængder. 

Stenalderkost opskrifterne er en kombination af kød og grøntsager og/eller frugt tilberedt eller vendt i olier eller lidt smør.