”Svensk pølseret”

 

Til ca. 3 personer

En meget velsmagende sund version af klassikeren Svensk pølseret, der samtidigt er let at lave. Bund af gulerødder og hvid- eller spidskål. 

Ingredienser:

500 gram pølser

2 mellemstore løg

2 dl ærter

1 dåse flåede tomater

3 dl vand

Ca. 100 gr. Tomatpuré

Salt, peber og paprika

Lidt kokosolie (uden smag) til stegning

Løgene pilles og skæres i mindre stykker. Pølserne skæres ligeledes i mindre stykker. Steg pølserne i olien indtil de får farve – tilsæt løgene, der steges med i nogle minutter. Tilsæt flåede tomater, vand og lidt salt, og lad det simre under løg i mindst 30 min.

Tilsæt tomatpuré lidt af gangen under omrøring mens retten koger indtil konsistensen er rigtig (tomatpuré gør sovsen tykkere). Smag til med paprika, salt og peber. Lidt før serveringen tilsættes ærterne til den kogende ret. Når ærterne er gennemvarme og har kogt med 1 minutter er retten klar til servering.

Bund af gulerødder og hvidkål/spidskål.

5 store gulerødder

Ca. ½ kg. kål

Ca. ½ dl koldpresset olivenolie

Lidt kokosolie (uden smag).

Gulerødderne skrælles og skæres i mindre stykker. Kålen skylles i vand og skæres ligeledes i mindre stykker. Blandes sammen med kokusolien i en wok og svitses i nogle minutter. Herefter skrues ned for varmen og grøntsagerne steger videre under låg i 10 - 15 min under jævnlig omrøring – grøntsagerne skal gerne have ”lidt bid”, og må altså ikke være helt bløde. Et par minutter før serveringen tilsættes olivenolien.

Grøntsagerne får en dejlig neutral og let smag, der sammen med den meget velsmagende pølseret giver en meget lækker samlet smag.

Svensk pølseret