Æggesalat på salatbund

 

Til 1 person

salat – f.eks. iceberg

agurk

tomat

avocado

et lille rødløg

3 hårdkogte æg

½ dl. mayonaise og ½ dl. Creme fraiche

 karry, salt & peber.

1 glas presset appelsinjuice (ikke fra koncentrat!)

Hæld vand i en lille gryde og få vandet til at koge. Når vandet koger kommer æggene deri. Æggene skal koge et sted mellem 8 til 10 minutter, alt eller hvor store æggene er. Så større æggene er, des længere tid skal de koge.

Når æggene er kogt færdig, sætter man gryden i håndvasken og hælder koldt vand over æggene. Æggene skal bare blive i gryden i ca. 30 sekunder.   

Når æggene er kogt, afkølet og skallen fjernet skæres de i mindre stykker og blandes sammen med mayonaise og creme fraiche samt krydderier.

Agurk, salat, tomat, avokado og løg skæres i mindre stykker. Anret salaten på en tallerken og fordel æggesalaten ovenpå.

Tip: Hvis man ikke har prøvet at bruge/spise en avokado før, er det nemmest at skære avocadoen (næsten) igennem. På grund af stenen i midten, må man skære udenom den. Tag fat med begge hånder om avocadoen og drej "stykkerne" hver halvdel i modsat retning. Så er avocadoen gået midt over. Herefter fjerner man stenen og man kan nu tage avocadokødet ud - brug en lille ske.

Er avocadoen rigtig moden, kan man også snitte avocadoen i mindre stykker mens den stadig er i skallen. Tryk skallen sammen og avocadokødet falder ud. 

Æggesalat